ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Στις 05-11-2017, ημέρα Κυριακή και με ώρα αναχώρησης 7:45 π.μ. (από το πάνω μέρος της Πλατείας Γεωργίου), πρόκειται να πραγματοποιηθεί ημερήσια εκδρομή στην Αθήνα για παρακολούθηση της θεατρικής παράστασης  «Ο Δον Κιχώτης» και για επίσκεψη στην Πλάκα και στο Ζάππειο.

Α) ΔΟΝ ΚΙΧΩΤΗΣ

Η παράσταση αρχίζει 11:30 π.μ. και το κόστος είναι 10 ευρώ κατ’ άτομο (ανεξαρτήτου ηλικίας).

 Πρόκειται για μια μεγάλη παραγωγή με την υπογραφή της Σοφίας Σπυράτου. Τον ομώνυμο ρόλο θα ερμηνεύσει ο Γιάννης Στάνκογλου και ο Δημήτρης Πιατάς εκείνον του Σάντσο Πάντσα. Ο Δημήτρης Πιατάς είχε ερμηνεύσει το alter ego του Δον Κιχώτη και, στη παράσταση του 2013, με πρωταγωνιστή τον Γιώργο Κιμούλη και σκηνοθέτη τον Γιάννη Καραχισαρίδη. Η μεγάλη παραγωγή του Μιχάλη Αδάμ φέρνει δίπλα στους δυο διάσημους πρωταγωνιστές, τη γνωστή τραγουδίστρια Σαβίνα Γιαννάτου σε ρόλο έκπληξη καθώς και 25 τραγουδιστές, ηθοποιούς και χορευτές. Απευθύνεται στο παιδικό κοινό όμως αν λάβει κανείς υπόψιν τις προηγούμενες μεγάλες παραγωγές της Σοφίας Σπυράτου («Θησέας και Αριάδνη στο νησί των ταύρων», «Τρωϊκός Πόλεμος», «Ο Ιάσονας και το χρυσόμαλλο δέρας») θα διαπιστώσει πως η σκηνοθέτης έχει εγκαθιδρύσει έναν κώδικα επικοινωνίας, με πολλή κίνηση και δράση, που κινητοποιεί τα παιδιά και γοητεύει τους μεγάλους. Ο «Δον Κιχώτη» είναι ένα από τα κορυφαία λογοτεχνικά έργα που βρίθει συμβολισμών και το κείμενο της παράστασης ανάλαβε να γράψει ο ποιητής Στρατής Πασχάλης. Η πρωτότυπη μουσική είναι του Νίκου Κυπουργού και τα σκηνικά του Μανόλη Παντελιδάκη      

 

Β) Μετά το τέλος της παράστασης θα υπάρξει ελεύθερος χρόνος στην Πλάκα μέχρι της  17:00 μ.μ. οπότε και θα αναχωρήσουμε για επιστροφή.

Κατά τον ελεύθερο αυτό χρόνο, προτείνουμε σε όποιον το επιθυμεί να επισκεφτεί είτε το Μουσείο της Ακρόπολης είτε το Βράχο της Ακρόπολης είτε το Ζάππειο και τον Εθνικό κήπο.

Παρακαλείστε όσοι ενδιαφέρεστε να δηλώσετε συμμετοχή μέχρι και την Δευτέρα 20-10-2017 (τηλέφωνα επικοινωνίας 2610220933 Μαριάνθη Δημοπούλου), με προεξόφληση όλων των χρημάτων. Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί εφόσον υπάρξει ικανοποιητική εκδήλωση ενδιαφέροντος. Στην εκδρομή θα συμμετέχουν αυστηρά και αποκλειστικά μέλη του ΛΕΑΔΠΑ με τις οικογένειές τους.

 

                                                                                                          Το  Δ.Σ. του ΛΕΑΔΠΑ